in

ALEN ISLAMOVIĆ OSNIVA NEZAVISNU LISTU U BIHAĆU

Slatka-Tajna.Eu

Nakon što su pretukli njegovog bubnjara, popularni pjevač želi da riješi problem migranata

Iako su ga život, porodica i posao odveli u Zagreb, Alen Islamović se vratio u rodni Bihać, u kojem će u budućnosti provoditi više vremena, te se aktivno politički angažirati.

Motiv je teška migrantska kriza koja ovaj grad potresa već nekoliko godina. Mišljenja je da vlast šuti i ne preduzima ništa, a novi „stanovnici“ grada na Uni preuzimaju ulice i kvartove, napadaju građane, pale njihovu imovinu. Kaže da loše vijesti godinama stižu iz ovog dijela BiH, no konkretni koraci na razriješenju stanja nisu poduzeti.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku– Kada su prošle godine u Bihaću u haustoru migranti pretukli i iscipelarili mog bubnjara u meni je proradio taj patriotski bunt. Moj bubnjar je meni kao moj sin, govori Alen Islamović.

I dok nadležni stoje u stanju rezignacije, pjevač je odlučio da neće više biti nijemi posmatrač brzog poniranja njegovog grada u bijedu i haos, te će osnovati nezavisnu listu s Emdžadom Galijaševićem, bivšim ministrom u privredi USK-a i bivšim bihaćkim gradonačelnikom.

– Bojazan za sigurnost imovine od djelovanja i uništavanja od strane migranata, navela me je, kao i mnoge stanovnike USK Kantona, da stražarimo ili angažiramo ljude koji će da bdiju nad našim kućama, farmama, vikendicama… Brojni su oni koji godinama i decenijama rade i zarađuju u inostranstvu, a ulažu u Krajinu, gdje žele dočekati penzionerske dane. Danas, njihova imovina i ostavština za djecu i potomke je ugrožena, a najteže je što ljudi osjećaju strah, izbjegavaju da hodaju ulicama vlastitog grada, da se sreću sa komšijama i prijateljima.., govori Islamović.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

PREPISKA: Buba Corelli i Petra Cupan ne mogu sakriti emocije

Đoković na nastupu Ane Nikolić