in

Posjetitelji oduševljeni: Hotelske sobe pretvorili u lože, a atrij u pozornicu / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bečki hotel Zeitgeist, već neko vrijeme bez gostiju zbog pandemije koronavirusa, svoje je sobe na jednu večer odlučio prenamijeniti u kazališne lože, a vrtni atrij u koncertnu pozornicu, piše Hina.

Dirigent u smokingu, sopranistica u svečanoj dugoj toaleti i na kraju dug pljesak publike. Takvo je bilo ozračje na premijeri održanoj u subotu navečer nakon nastupa dvoje opernih pjevača i komornoga gudačkog orkestra koji su se odazvali pozivu na produkciju u hotelu Zeitgeist.

Pozornica je bila postavljena u atriju modernoga hotelskog zdanja, a publiku su činili gosti koji su sjedili pokraj prozora u četrdesetak hotelskih soba unajmljenih za ovu prigodu.

Rezervacije su, za ovaj prvi “koncert na prozorima” planule u tri dana, rekao je AFP-u menadžer hotela Andreas Purtscher.

To je samo jedan od načina da se “umjetnicima pomogne i ponovno pruži mogućnost rada, koncertnih izvedbi i nastupa” jer je kontakt između umjetnika i publike iznimno važan, smatra Purtscher.

Austrija je sredinom travnja ukinula brojna ograničenja uvedena tijekom prvih mjeseci borbe protiv koronavirusa, no kulturni život u državi i dalje je na mrtvoj točki zbog zabrane okupljanja više od stotinu ljudi na jednome mjestu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Za umjetnike je “mogućnosti neometanog rada nestala preko noći”, kaže Purtscher i dodaje da do kolovoza planira organizirati još najmanje tri “koncerta na prozorima”.

Većinu umjetnika koji već imaju zakazane nastupe u koncertnim dvoranama čine uglavnom slobodni umjetnici, koji su trenutačno lišeni prihoda zbog otkazanih produkcija.

Istodobno su prazni i bečki hoteli, u ovo doba godine obično puni turista i poslovnih ljudi, piše Hina.

Direktor hotela Zeitgeist očekuje teško razdoblje koje će, po njegovu mišljenju “potrajati najmanje godinu dana” prije nego što turistički sektor nastavi funkcionirati kao u uobičajenim okolnostima.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Smesna Prepadanje – Funny Pranks

Otjeraće mrave i pomoći otpetljati nakit