in

Sabrina Nogo: Lijepo nosim bore

Slatka-Tajna.Eu

Diplomiranoj ekonomistici Sabrini Nogo, majci troje djece, nikada nije bilo potrebno mnogo šminke, jer je krasi neobična prirodna ljepota. No, to ne znači da i ona nije, kao uostalom i sve srednjoškolke, eksperimentirala s raznim kozmetičkim proizvodima. Za „Azru“ otkriva svoje male beauty rituale i govori koji su proizvodi neizostavni u njenoj kozmetičkoj torbici

 

Moja dnevna njega je vrlo jednostavna: čišćenje lica i krema. Desetak minuta odvojim za to. S obzirom na to da se rijetko šminkam moja dnevna rutina je očistiti lice, što podrazumijeva: umiti se, očistiti micelarnom vodom i namazati lice dnevnom kremom, a navečer ide blagi serum uz masažu lica i noćna krema.

Kažu da je dobra frizura osnov dobrog izgleda. No, kojim trikom se služim tokom dana kada mi frizura nije u najboljem izdanju. Uredno vežem kosu. Da li je niski rep, neobavezna punđa ili kikice svih oblika i položaja na glavi, bitno je da je svezana.

 

Meni zaista ništa ne smeta na licu. Imam lijepe crte lica i veoma sam zahvalna za to svih ovih godina. Jedino mi zna smetati umor, ako možemo to iznijeti kao detalj. A kako se nosim s tim, nastojim se odmoriti, ali ne odmarati ležanjem, mada i to nekada dobro dođe. Volim prošetati, trčati, voziti bicikl, sve me to relaksira i odmara.

 

Način šminkanja u odnosu na ranije godine drastično se promijenio. Moje šminkanje je sada minimalističko. Tu su BB krema, maskara, malo rumenila i eventualno sjaj za usne ili ipak labelo. Nekada je to bio proces od svih pratećih slojeva, podloge, pudera, jednog, drugog, sjenila za oči i svega što nosi jedan proces šminkanja. Našminkam se ja i sada, zavisno od prigode, ali, kada se sjetim, nekada ni do prodavnice nisam izlazila bez šminke.

Nikada nisam pratila trendove i da li mi je nešto što je must have na polici ili općenito. Ne volim što su u trendu mnogi načini korekcija, ne samom odlazak pod nož. Gubi se realan pogled na izgled i ono što ide s godinama. Mada, ima odličnih primjera kvalitetnih korekcija. Volim prirodne tonove, prirodan izgled, koji se uvijek može naglasiti konkretnijom šminkom, mada ne bježim ni od kreativnost i novih ideja i uvijek sam ZA da probam nešto novo. Ono što zaista ne volim vidjeti jeste noćna šminka u dnevnoj varijanti. Na to se grozim.

 

Kada ste zadovoljni sobom, to se vidi. Jednostavno zračite…

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










 

Smatram da imamo svi momente nesigurnosti, pitanje je samo kako se individualno nosimo s tim u nekim životnim situacijama. Ali, godinama radeći na sebi naučite mnogo toga, a to je da je nesigurnost nepotrebna. U biti, sve se može postići u životu, sve se da naučiti, sam život je škola, te je jednostavno pronaći balans, koji je osnov za sva postignuća. Ali, mora se naučiti tako živjeti, moraju se donijeti određene odluke da bi život bio mnogo jednostavniji, smireniji i vedriji.

 

Godine su me mnogo čemu naučile. Ja sam od onih koji uče na svojim greškama. Upravo ta nesigurnost je bila uzrok mnogih pogrešnih odluka, koje su doprinjele niz ne baš lijepih životnih razdoblja. Lična nesigurnost, da ne razočarate roditelje, djecu… Nikada nisam osjećala nesigurnost da li ja nešto mogu ili ne. Znala sam uvijek da mogu, ali upravo pogrešni izbori vam donesu nesigurnost i onda sve krene. 

Svi beauty tretmani me oduševljavaju, jer vaše je da se opustite, a drugi brigu brinu. Ja se nekako prije nego što išta uradim posavjetujem. Imam divnu ekipu koju posjećujem i zadnji put smo radili mezoterapiju. Idealan tretman za hidrataciju i regeneraciju kože, naravno zavisno sve od tipa i potreba individue. U posljednjih nekoliko godina intenzivirala sam redovne tretmane njege lica, jer imam zahvalnu kožu i mladalački izgled. Moja doktorica kaže da sam tvrdokožac, nepoderiva.

 

Sretna sam što sam i nakon toliko godina prepoznatljiva, što mi je fizionomija ostala nepromijenjena. Naravno, zrelija jesam, ali to je prirodno i zaista sam zadovoljna svojim izgledom, jer ipak, na korak sam od šeste decenije.

 

Nedavno sam uzela kreme na bazi manuka meda, privukle su me reference, iskustva, a cjenovno su iznenađujuće dostupne. Kremice su iz kolekcije „Ziaja“ i preporučujem ih, zaista su lagane, a imaju i zaštitni faktor. Od make-upa biram „Primed od TooFaced“, maskara takođe „TooFaced“, a u nedostatku njih, s obzirom na to da ih nema kupiti kod nas, mogu poslužiti MAC maskara i „Lancome Teint Idol“. I neizostavni labelo ili sjaj za usne gdje nemam favorite.

 

Uživanje u životu, to je najbolja kozmetika. Ne dozvoliti prisustvo negativnosti. Takvo okruženje vam može isisati svaki promil lijepog u vama. Ovo navodim iz ličnog iskustva. Čim ste dobri sami sa sobom, ne treba vam beauty tretman da zablistate. On je tu dobar da se održavate.

Na prvu boru nisam reagirala nikako, jer moje bore su izražajne kada se smijem, kao i kod većine. Ovako nisu upečatljive, jako ih lijepo nosim i stoje mi. Ponekad zaboravim koliko mi je godina. U biti, imam odličnu genetiku za šta sam beskrajno zahvalna

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

U POTRAZI ZA DOBRIM VIJESTIMA: U KS nijedna testirana osoba nije pozitivna na koronavirus, samo jedan…

Kemal Hasic – Dok nas Bog ne rastavi