in

Kemal Hasic – Dok nas Bog ne rastavi

Slatka-Tajna.Eu

Poznati bh. pjevač Kemal Hasić obradovao je publiku novom pjesmom. Nakon što je u maju prošle godine objavio pjesmu nešto bržeg ritma sa dinamičnim videospotom pod nazivom “Tebi malo je”, novi singl “Dok nas Bog ne rastavi”, u 2020-oj godini, na oduševljenje njegove publike dolazi nešto ranije u odnosu na prethodnu godinu.

Nova pjesma je lagana balada za koju je tekst pisao Kemal Hasić. On se u ovoj pjesmi dotakao nikad prevaziđene teme, te je tako u stihove pretvorio priču o velikoj ljubavi koja nije imala sretan kraj. Nikome nije strano prekršeno obećanje o vječnoj ljubavi i prekršen zavjet na zajedničku sreću i život, te će ova pjesma upravo zbog toga sigurno pronaći mjesto u srcima publike Kemala Hasića.

Muziku i aranžman za pjesmu, sa velikom pažnjom je radio Mahir Hasić, brat poznatog pjevača, zahvaljući kojem su oni koji su već imali priliku čuti novu pjesmu Kemala Hasića, u prvi plan stavili snažnu emociju koju donosi pjesma i koji su je zbog toga svrstali u red starijih hitova Kemala Hasića kao što su: Nikad oči nisu stare, Nemoj majko da me čekaš i Kraljica lažne ljubavi.

Za vizualni identitet pjesme je zaslužan Anis Mujanović koji je prepoznao srž pjesme te zbog toga video koji prati novi singl odiše jednostavnošću i prostom postavkom u kombinaciji sa nešto prigušenim tonovima koji oslikavaju sve one osjećaje koji se jave kada se izgubi ljubav.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Na realizaciji pjesme je učestvovala velika ekipa ljudi koji su zaslužni za jednu ovakvu izvanrednu baladu. Neprevaziđeni Eldin Huseinbegović, pored toga što je svirao bas i gitaru za pjesmu, je uradio i mix i mastering i time pjesmi dao onaj završni dodir koji je pjesmu ukrasio kao šlag tortu. Klavir je svirao Nihad Krečo, a buzuku Verneš Ljuštaku. Kao i uvijek, novi singl Kemala Hasića izlazi pod okriljem njegove dugogodišnje izdavačke kuće Hayat Production.

Poslušajte novi singl Kemala Hasića!

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Sabrina Nogo: Lijepo nosim bore

Milijarder i pjevačica morali da promijene ime djeteta